Enogastronomijos kalnų vietovėse bakalauras
Free University of Bozen-Bolzano
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Bolzano, Italija
Kalbų studijos
Anglų kalba, Vokiečių kalba, Italų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
3 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 1 350 / per year
Galutinis paraiškų davimo terminas
07 May 2024
Anksčiausia pradžios data
Sep 2024
Įvadas
Ši programa, sukurta kartu su virtuvės šefu Norbertu Niederkofleriu, suteikia jums tarpdisciplininių įgūdžių, kurių jums reikia norint dirbti sveikos, tvarios kalnų enogastronomijos srityje, gerbiant biologinę įvairovę, remiantis vietinėmis tradicijomis ir produktais ir sutelkiant dėmesį į maisto inovacijas žiedinėje ekonomikoje.
Tradicijos (pagarba vertybėms, seniems perdirbimo būdams ir teritorijai), kūrybiškumas (natūralių produktų naudojimas siekiant maksimaliai išnaudoti jų skonį), sąžiningumas (gamintojų darbo vertinimas, integruojant juos į ekonominį, socialinį ir kultūrinį ratą). augimas), inovacijos (skirtingos technikos, siekiant išgauti kuo didesnį skonį iš žaliavos ir kuo natūraliau ją pateikti lėkštėje) ir tvarumas (procesų integravimas į žiedinę sistemą, kuri kartu vysto virtuvę, ekonomiką ir kultūrą) yra vertybės. kurie vadovauja šiai programai.
Šios trikalbės programos tikslas – parengti maisto ir vyno ekspertus, gebančius pakelti maistą į kultūros statusą ir suteikti jam naują identitetą, remiantis Michelin žvaigždute apdovanoto šefo Norberto Niederkoflerio filosofija „Kepkite kalną“. Novatoriška koncepcija, kuria siekiama permąstyti ekonominį ir socialinį vystymąsi, tiriant ryšį tarp gamybos, produkto, teritorijos ir vartojimo, siekiant sukurti virtuvę, kuri yra kultūrinių procesų katalizatorius, skleidžiantis darnaus vystymosi modelį. Žaliavos, kurias dažnai sunku rasti nepralaidžiame kontekste, pvz., Dolomituose ar kitose kalnų vietovėse, tampa vertingesnės atkuriant tradicijas ir iš naujo atrandant biologinę įvairovę, o galutinis rezultatas – maisto pakėlimas į kultūrą ir suteikimas jai nauja tapatybė. Taip prisidedama prie skersinės gastronomijos tyrimų laboratorijos, kuri tiria vertybes, kurios pasauliniu lygmeniu kultūriškai ir socialiai vienija žmones, gyvenančius kalnuose kaip išteklius, aistra, iššūkis, saugotinas paveldas, kūrimo. taip pat paskatinti naują būdą patirti ryšį tarp virtuvės ir kalnų, kuris derina etiką ir linksmumą, aplinkos tvarumą ir teritorinį vystymąsi.
Šiame kontekste maisto ir vyno ekspertai, baigę šią programą, prisiima „emocinių pedagogų“, galinčių skatinti naują gyvenimo būdą, vaidmenį.
Priėmimai
Stipendijos ir finansavimas
Meran-Merano savivaldybė skirs 5 stipendijas po 1000 € studentams, įstojusiems į pirmuosius šios studijų programos metus 2023/24 mokslo metais, iš kurių keturios stipendijos bus skirtos Meran-Merano savivaldybėje gyvenantiems studentams. . Jei Meran-Merano savivaldybės gyventojams skirtoms stipendijoms gauti nėra pretendentų, stipendijos bus skiriamos pagal bendrą reitingų sąrašą.
Studijų programa
Programa apjungia paskaitas, vizitus ir veiklą su ūkininkais bei seminarus, maisto gaminimo patirtį su tarptautiniu mastu žinomais virėjais ir stažuotę AlpiNN - Food Space & Restaurant, Norbert Niederkofler ir Paolo Ferretti restorane, esančiame Kronplatz-Plan de Corones viršuje ir apibrėžiamas kaip „Kuko kalno namai“.
Pirmoje programos dalyje dėstomos pagrindinės matematikos, statistikos, chemijos ir biologijos sąvokos, taip pat tvari augalų ir gyvūnų gamyba bei jų naudojimo istorinė ir antropologinė raida. Antrieji metai skirti maistui ir vynui, įskaitant procesus, technologijas ir organizacinius modelius, mikroorganizmų vaidmenį maiste ir jų kontrolės būdus, maisto higienos užtikrinimą, fermentuotus produktus, taip pat mažų ir didelių maisto produktų finansų valdymą ir vyno įmonės (nuo agroturizmo iki maitinimo įmonių skirtinguose gamybos grandinės lygiuose). Galiausiai, treti metai skirti vaizdinei ir jutiminei maisto ir vyno produktų komunikacijai, rinkodarai ir maisto teisei bei šalutinių produktų atgavimo technikoms.
Vietos svetingumo mokyklos ir Pietų Tirolio viešbučių ir restoranų asociacija (HGV) taip pat yra aktyvūs partneriai.
1 metai
- Maisto ir vyno mokslų matematikos principai
- Augalų biologinės įvairovės ir poveikio aplinkai vertinimas
- Gyvūnų biologinės įvairovės ir žemės ūkio gamybos sistemų poveikio aplinkai vertinimas
- Maisto ir vyno mokslams taikomi chemijos ir biochemijos elementai
- Kalnų žemdirbystė: tipiški kalnų produktai, pagrįsti tvaraus ūkininkavimo ir veisimo metodais
- Maisto antropologija
- Praktika
- Taikomoji informatika
- Restoranų rinkodara ir maisto įstatymai
2 metai
- Tvari maisto ir vyno plėtra
- Maisto mikrobiologija ir higienos principai
- Maisto ir vyno mokslas ir technologijos bei šalutinių žemės ūkio ir maisto produktų atgavimo metodai
- Enogastronomijos verslo organizavimas
- Maitinimo įmonių tiekimo, darbo ir priežiūros procesų valdymas
- Maisto ir vyno sektoriaus informacinės sistemos
- Seminaras: Virkite kalną
- Nemokamas pasirinkimas
- Praktika
- Specializuota kalba (vokiečių, italų arba anglų)
3 metai
- Sensorinė analizė ir ragavimo būdai
- Mikrobinė fermentacija gastronomijoje ir žemės ūkio ir maisto šalutinių produktų atgavimo metodai
- Praktika
- Maisto dizainas ir įtraukianti su maistu susijusi patirtis
- Praktika
- Dietologija, maisto alergija ir netoleravimas
- Nemokamas pasirinkimas
- Disertacija
Mainų programos ir stažuotės
Fakultetas siūlo mainų programas su viso pasaulio universitetais, o unibz yra didelio bendradarbiavimo su darbdaviais Italijoje ir užsienyje dalis, kur galite atlikti savo privalomas stažuotes.
Programos mokestis už mokslą
KARJEROS GALIMYBĖS
Absolventai dirba kalnų maisto ir vyno ekspertais, atlieka technines ir organizacines pareigas, turi specifinių įgūdžių maisto sektoriuje (technologijos ir kokybės kontrolė, maisto sauga ir higiena; kalnų maisto ir vyno gamybos įmonių valdymas), viešbučio ar virtuvės vadovai, logistikos vadybininkai, pirkimų ekspertai arba specializuotų įmonių, tokių kaip maitinimo įmonių, restoranų ar įmonių, siūlančių tipiškus kalnų maisto ir vyno produktus bei paslaugas (žemės ūkio turizmas, maisto ir vyno turizmas, elektroninė prekyba, socialinė žiniasklaida, konferencijos ir renginiai), vadovai.
Dėl savo tvirtų mokslinių, kultūrinių ir techninių įgūdžių jie galės imtis komunikacijos vaidmenų žiniasklaidoje arba didelėse maisto, gastronomijos, maitinimo ir vyno sektorių įmonėse, vadovauti ir organizuoti kultūrinius renginius, maisto ir vyno kritika, regiono gastronomijos reklama, įmonių strategijų ir ekonominių/finansinių bei kultūrinių/meninių vertybių analizė (žemės ūkio ir maisto istorija; maisto kultūra ir simbolika; antropologijos studijos, menas ir dizainas).
Vėliau jie taip pat gali nuspręsti tęsti mokslus, įstodami į maisto mokslo ir technologijų, žemės ūkio arba vynuogininkystės ir enologijos magistrantūros studijų programą.