Maisto mokslo ir technologijų bakalauras
University of Parma
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Parma, Italija
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Sumaišytas, Stovykloje
Trukmė
3 years
Tempas
Dieninės, Ištęstinės
Mokestis už mokslą
Susisiekti su mokykla
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Įvadas
Programa
Maisto mokslo ir technologijos mokslo laipsnis yra skirtas suteikti absolventams geras pagrindines ir praktines žinias pagrindiniuose maisto mokslo ir technologijų sektoriuose. Absolventai įgis veiklos kompetencijas atliekant techninius ir vadybinius profesinius vaidmenis bei palaikomąją veiklą kontroliuojant maisto perdirbimą ir gamybą pramonės, laboratorijų ir paslaugų srityse maisto gamybos sektoriuje.
Kurso pabaigoje maisto mokslo ir technologijų absolventai įgis:
- Geros pagrindinės matematikos, fizikos, chemijos ir biologijos žinios praktinei veiklai maisto pramonės sektoriuje.
- Tinkamas mokslinio metodo įsisavinimas siekiant pritaikyti pagrindines ir veiklos kompetencijas problemų sprendimui ir inovatyvių technologijų plėtrai maisto gamybos grandinėje ir pramonėje.
- Geros teorinės ir praktinės žinios apie pagrindinius maisto sektoriaus dalykus, ypač susijusius su gamybos technologijomis, maisto komponentais ir mikrobiologiniais elementais, sauga, mitybos kokybe, higiena ir juslinėmis savybėmis; žinias, taikomas ekonominiams sektoriaus aspektams, susijusiems su rinka, ir gamybos įmonių valdymui, maisto produktų perdirbimui ir rinkodarai.
- Žinios apie žmogaus mitybos principus sveikatos prevencijai ir apsaugai.
- Žinios apie maisto produktus reglamentuojančius teisės aktus.
- Gilus profesinės ir etinės atsakomybės suvokimas bei geba įvertinti maisto sektoriaus veiklos socialinį ir aplinkos poveikį.
- Bent vienos europinės kalbos mokėjimas ne tik italų kalba: anglų kalba paprastai naudojama specialioje kompetencijos srityje ir keičiantis bendra informacija.
- Geri gebėjimai, daugiausia įgyti per stažuotes ir (arba) mokymą darbo vietoje, dirbti savarankiškai ir grupėmis, prisitaikyti prie darbo aplinkos ir jos raidos.
Priėmimo sąlygos
Laipsnio kurse gali dalyvauti ribotas studentų skaičius. Atranka bus vykdoma tik atsižvelgiant į vidurinės mokyklos baigiamąjį pažymį ir chronologinę registraciją.
Instrukcija studentams iš Italijos ir ES piliečių .
Studijų programa
Programa
Maisto mokslo ir technologijų studijų kursas skirtas suteikti absolventams gerų pagrindinių ir praktinių žinių pagrindiniuose maisto mokslo ir technologijų sektoriuose. Absolventai įgis veiklos kompetencijų techninėms ir vadybinėms profesinėms pareigoms atlikti bei pagalbinei maisto perdirbimo ir gamybos kontrolės pramonės, laboratorijų ir maisto gamybos sektoriaus paslaugų veiklai.
Priėmimai
Galerija
Programos rezultatas
Kurso pabaigoje Maisto mokslo ir technologijų absolventai įgis:
- Geros pagrindinės matematikos, fizikos, chemijos ir biologijos žinios praktinei veiklai maisto pramonės sektoriuje.
- Tinkamas mokslinio metodo įvaldymas, siekiant pritaikyti pagrindines ir veiklos kompetencijas problemų sprendimui bei inovatyvių technologijų kūrimui maisto gamybos grandinėje ir pramonėje.
- Geros teorinės ir veiklos žinios apie pagrindinius maisto sektoriaus dalykus, ypač apie gamybos technologijas, maisto komponentus ir mikrobiologinius elementus, saugą, maistinę kokybę, higieną ir juslinę kontrolę; žinių, taikomų sektoriaus ekonominiams aspektams, susijusiems su rinka ir gamybos įmonių valdymu, maisto produktų perdirbimu ir prekyba.
- Žmonių mitybos principų sveikatos profilaktikai ir apsaugai išmanymas.
- Maisto teisės aktų išmanymas.
- Gilus profesinės ir etinės atsakomybės suvokimas bei gebėjimas įvertinti socialinį ir aplinkosauginį maisto sektoriaus veiklos poveikį.
- Mokėti ne tik italų, bet ir bent vieną Europos kalbą: anglų kalba paprastai vartojama konkrečioje kompetencijos srityje ir keičiantis bendra informacija.
- Geri gebėjimai, daugiausia įgyti atliekant stažuotes ir (arba) mokymus darbo vietoje, dirbti tiek savarankiškai, tiek grupėse, prisitaikyti prie darbo aplinkos ir jos raidos.